Відносно колишнього глави ДонОВА порушили кримінальне провадження | ZI.ua
Акция закончилась

Відносно колишнього глави ДонОВА порушили кримінальне провадження

26 березня 2024, 14:45 | Кримінал 960
Поділитися:
Відносно колишнього глави ДонОВА порушили кримінальне провадження

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) порушили кримінальне провадження стосовно голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації". 

Це сталося після опублікування розслідування журналістів "Схем". У ньому йдеться про те, що родичі з боку дружини Кириленка придбали "елітне майно", яке не відповідає їхнім заробіткам. Прокурори САП та детективи НАБУ внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про скоєння кримінальних правопорушень після того, як ознайомилися з цим розслідуванням, повідомляє Суспільне.

У САП також зазначили, що досудове розслідування здійснюється детективами НАБУ та наголосили, що голова АМКУ Кириленко станом на день надходження запиту не є підозрюваним чи обвинуваченим у кримінальних провадженнях, процесуальне керівництво в яких здійснюється прокурорами САП.

21 березня журналісти-розслідувачі "Схем" опублікували матеріал, у якому йшлося про те, що у родичів голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка є "елітне майно" на 70 мільйонів гривень (будівля в Київській області, апартаменти в Ужгороді та незадеклароване житло в столиці). 

Нагадаємо, Павло Кириленко перебував на посаді керівника Донецької обласної військової адміністрації понад чотири роки - з літа 2019-го. До цього він обіймав посаду військового прокурора Ужгородського гарнізону Західного регіону. Кириленко родом із Донецької області, з окупованої з 2014 року Макіївки. 2022 року на посаді начальника Донецької ОВА зарплата Павла Кириленка з урахуванням окладу, надбавок та премій склала 846 тисяч 991,21 гривні. 5 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Кириленка з посади керівника Донецької обласної військової адміністрації, а вже 6 вересня 2022 року Верховна рада підтримала кандидатуру Кириленка на посаду голови Антимонопольного комітету.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ