Росіяни добудували залізничний міст поряд із окупованим Маріуполем | ZI.ua
Акция закончилась

Росіяни добудували залізничний міст поряд із окупованим Маріуполем

26 квітня 2024, 15:03 | Офіційно | Маріуполь 1104
Поділитися:
Росіяни добудували залізничний міст поряд із окупованим Маріуполем

Росіяни добудували залізничний міст біля села Гранітне і зараз готують укладання рейок, повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

Міст дозволить з'єднати окуповані території з рф, і запустити військову та цивільну логістику цим шляхом.

"Для оцінки швидкості будівництва та перспектив наводимо порівняння на підготовлених ділянках на кінець березня та першу половину квітня. Можете побачити у березні стан "полотна", а вже у квітні на полотні активні роботи з укладання рейок та поряд облаштування фортифікацій. Зокрема зуби дракона. У таких умовах перше повноцінне залізничне сполучення ми ризикуємо побачити до половини травня 2024 року. Саме тому ми бачимо активне тестування колії на ділянці Маріуполь-Волноваха-Маріуполь", — пише Андрющенко.




У вересні 2023 року він повідомляв, що окупанти розпочали будівництво залізничного сполучення з окупованою Донеччиною. Окупанти планували збудувати залізничний міст через річку Кальміус біля села Гранітне. Тоді радник мера Маріуполя зазначив, що якщо росіянам вдасться виконати заплановане, це дозволить включити вже існуючу гілку - Маріуполь-Асланово-Кальчик-Волноваха у пряме сполучення з Таганрогом та Ростовом-на-Дону. 

"На практиці це не лише глобальне вирішення питання щодо військової та цивільної логістики, а й кардинальне зниження залежності від залізничного сполучення з Кримським мостом", — наголосив Андрющенко.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ