Митрополиту Святогірської лаври загрожує до восьми років - СБУ | ZI.ua
Акция закончилась

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври

24 квітня 2024, 16:08 | Кримінал | Слов'янськ 1497
Поділитися:
СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври. За інформацією служби безпеки, він "підказав" росіянам позиції ЗСУ на Донеччині.

"Служба безпеки задокументувала підривну діяльність з боку настоятеля Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополита Арсенія. За даними слідства, клірик «здав» окупантам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі на Донеччині. Це відбулося під час його літургії. Тоді вікарій під відеозапис назвав прихожанам адреси блокпостів українських військ", - йдеться у повідомленні СБУ. 

СБУ повідомляє, що згодом це відео було опубліковано на сайті лаври та у місцевій групі Телеграм-каналу. Таким чином клірик намагався завуальовано "злити" агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі. 

"За даними слідства, митрополит ще до початку повномасштабного вторгнення росії висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні. Про це свідчать неодноразові інтерв'ю вікарія, в яких він називав збройну агресію росії «громадянським конфліктом». На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, по можливості їх ідентифікації на місцевості)", - додали у відомстві. 

Вирішується питання про обрання митрополиту запобіжного заходу. Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину. Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ