Примусова евакуація дітей може запрацювати з наступного тижня | ZI.ua
Акция закончилась

Примусова евакуація дітей може запрацювати вже з наступного тижня

4 березня 2023, 20:02 | Офіційно 3414
Поділитися:
Примусова евакуація дітей може запрацювати вже з наступного тижня
Эвакуация детей / Фото: Depositphotos

Мінреінтеграції ініціює проект постанови щодо захисту дітей, які перебувають в зоні військових дій і збройних конфліктів. Пропонується ввести примусову евакуацію дітей з їх батьками. У разі прийняття проекту постанови батьки не зможуть відмовитися від евакуації.

Про це повідомляється на сайті Мінреінтеграції ТОТ.

"Постановою передбачено дозволити ОВА за погодженням з органами військового командування та Коордштабом з питань проведення обов’язкової евакуації приймати рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або особами, які їх замінюють", — відзначають у відомстві.

Крім того, примусова евакуація може запрацювати на наступному тижні, адже відповідну нормативну базу вже розробили. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на щорічній прес-конференції за результатами роботи уряду.

"Нажаль ні міжнародне, ні українське законодавство при наявності батьків, не позбавлених батьківських прав, не дають можливості забирати силою дітей і вивозити їх. Тому, коли батьки ставляться до цього безвідповідально, не хочуть евакуювати своїх дітей, а в їх будинок вже прилітають бомби і снаряди, це велика проблема", — повідомив він.

Раніше повідомлялося, що дітей і їх батьків можуть почати евакуювати з Донеччини примусово.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі