Що потрібно для сторонам конфлікта для прориву на Донбасі | ZI.ua
Акция закончилась

Британська розвідка оприлюднила ключові умови для перелому у боях на Донбасі

16 січня 2023, 11:59 | Офіційно 1104
Поділитися:
Британська розвідка оприлюднила ключові умови для перелому у боях на Донбасі

В останні шість тижнів і Україна, і РФ досягли обмежених успіхів, але для оперативних проривів обом сторонам необхідно створити з’єднання боєздатних військ, здатних використати ці успіхи. Як пише «Європейська правда», про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії.

Повідомляється, що протягом вихідних тривали інтенсивні бойові дії як біля Кремінної, так і на Бахмутському напрямку фронту на Донбасі. Станом на 15 січня 2023 року Збройні Сили України майже напевно утримували позиції в Соледарі, незважаючи на тривалі обстріли з боку «групи Вагнера», зазначає британська розвідка.

Навколо Кремінної, за даними Міноборони Британії, бойові дії характеризуються складною серією локальних атак та контратак у лісистій місцевості. Проте загалом ЗСУ продовжують поступово просувати свою лінію фронту на схід на околиці Кремінної.

– За останні шість тижнів і Росія, і Україна досягли вистражданих, але обмежених успіхів у різних секторах. За цих обставин ключовим оперативним завданням для обох сторін є формування з'єднань боєздатних військ, здатних використати тактичні успіхи для створення оперативних проривів, – йдеться в огляді.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі