Окупанти можуть перерізати трасу Краматорськ – Покровськ: депутат Дружківської м | ZI.ua
Акция закончилась

Армія рф може перерізати трасу Краматорськ – Покровськ: депутат Дружківської міськради

23 квітня 2024, 14:08 | Офіційно 1863
Поділитися:
Армія рф може перерізати трасу Краматорськ – Покровськ: депутат Дружківської міськради
ВСУ на линии фронта в Донецкой области (Фото: Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko via REUTERS)

За останню добу армія рф обстріляла вісім населених пунктів у Покровському районі. Про те, що атаки на Покровськ почастішали, говорить і депутат Дружківської міськради Микола Довбня. 

"Окупанти дуже активно просуваються з Авдіївки у бік Покровська. На жаль, просуваються вони швидко. Я прочитав інформацію, що вони захопили Очеретіно (частково - ред.). Від цього населеного пункту до траси Костянтинівка – Покровськ понад 12 км та перерізати цю трасу буде вкрай небезпечно для нас", – повідомив він в ефірі Еспресо. 

За словами депутата Микола Довбня також є велика загроза того, що окупанти можуть перерізати трасу Краматорськ – Покровськ. 

"Якщо противник зайде до Часів Яру, то їм відкривається дорога до Дружківки, Краматорська та Слов'янська. Тому ми розуміємо, що тоді нас обстрілюватимуть уже не КАБами, а з артилерії", - додав він.

У новому зведенні інститута вивчення війни також говориться, що росія веде три одночасні наступальні операції на Авдіївському напрямку:

  • наступ на захід від села Бердичі;
  • наступ на Очеретине (у центрі селища 22 квітня росіяни встановили прапор рф, хоча повністю його ще не захопили) і на захід дорогою О0544 (Керамік-Миргород);
  • просування на північ до Новокалинового.

Росіяни сподіваються досягти масштабного прориву та згодом оточити українські сили з боку Покровська та вийти на кордон Донецької області.

Проте фахівці нагадують, що російські війська мають лише обмежене вікно часу, щоби спробувати досягти такого прориву. В ISW сподіваються, що європейська військова допомога незабаром почне надходити до арсеналу ЗСУ разом із відновленою військовою допомогою зі США.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ