Коригувальника ударів по Дружківці засудили до 12 років | ZI.ua
Акция закончилась

Жителя Дружківки засудили до 12 років за колабораційну діяльність

31 жовтня 2023, 14:46 | Кримінал | Дружківка 1869
Поділитися:
Жителя Дружківки засудили до 12 років за колабораційну діяльність

При публічному звинуваченні прокурорів Донецької обласної прокуратури судом винесено вирок жителю м. Дружківки за колабораційну діяльність, вчинену у складі організованої групи. Він коригував удари по місту і хотів стати «радником мера».

Його засудили до 12 років в'язниці з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 10 років. 

Прокурори в суді довели, що у вересні 2022 року прихильник російської ідеології прийняв пропозицію завербованого спецслужбами росії громадянина України щодо збору розвідувальної інформації на користь окупантів. Він сам розробив і надав своїм кураторам план зі схемою організації так званої влади в Дружківці і в разі окупації міста запропонував себе на псевдопосаду «радника мера». 


Разом з трьома особами, залученими до агентурної мережі в Донецькій і Харківській областях, дружковчанин регулярно доповідав «роботодавцям» про місця дислокації особового складу, блокпостів, укріпрайонов і вогневих позицій ЗСУ. Також засуджений повідомляв про напрямки руху техніки і озброєння, зокрема, самохідних гаубиць, БМП і РСЗВ «Град» на виїздах з міста. 

За 3 місяці чоловік направив через месенджер Telegram 12 таких повідомлень, додавши фрагменти карт і координати будівель, окопів, траншей та інших оборонних і інженерних споруд. При цьому виділяв деякі з них, називаючи "пріоритетними цілями". Крім того, передавав фото з результатами обстрілів власного міста і після деталізації координат вказував на необхідність більш точних влучень. 

У березні 2023 року чоловіка був викрито і взято під варту. Під час обшуків за місцем його проживання виявлено та вилучено телефон, банківські карти, на які перераховувалися кошти з росії, ноутбук, папер з кресленнями і мітками, а також недійсне посвідчення «помічника депутата ВР на громадських засадах».



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ