Наслідки вчорашнього «прильоту» ліквідують у Костянтинівці | ZI.ua
Акция закончилась

Жителі будинку і комунальники в Костянтинівці ліквідують наслідки «прильоту»

25 січня 2023, 11:57 | Надзвичайні події | Костянтинівка 6915
Поділитися:
Жителі будинку і комунальники в Костянтинівці ліквідують наслідки «прильоту»
Фото - автора

Сьогодні з самого ранку у постраждалого від ворожого обстрілу будинку працюють комунальники. Вони намагаються прибрати купи будівельного сміття. А мешканці наводять лад у своїх квартирах.

Мешканка третього під'їзду Олена вимітає скло на сходинках. В її квартирі від вибуху вилетіло вікно, але чоловік з сином вже закрили його.

- Ми навіть не очікували, - розповідає Олена, - що нам так швидко нададуть допомогу. – Ми ще не відійшли від шоку і не знали, що робити, а вже приїхав трактор з необхідними будівельними матеріалами.



Мешканцям постраждалих квартир відразу ж видали плівку, пінопласт, рідкі цвяхи та інші необхідні для ліквідації руйнувань будівельні матеріали. За словами Олени, дали навіть тим, хто тимчасово виїхав з міста. Її сусід вислав їй необхідні документи (ксерокопії паспорта і коду), і жінка отримала все необхідне для сусідської квартири.



Більше за інших постраждали верхні під'їзди будинку, але і там мешканці вже наводять порядок. Інна живе на першому поверсі шостого під'їзду, її вікно вже закрито, і в квартирі тепло. Квартира Лілії знаходиться трохи вище, у них вибухом теж вибило вікно.



- Зять миттєво в момент вибуху інстинктивно виштовхнув з кімнати внучку і правнучку, - каже жінка, - так що від розбитого скла ніхто не постраждав.

Вікно в квартирі вже закрили, але жінка отримала психологічну травму і поки ніяк не може відійти. І, звичайно, не просто ліквідувати наслідки вибуху тим, в чиїх квартирах не тільки вибиті вікна, але зруйновані балкони і вибиті двері. Але їм допомагають сусіди і родичі, підтримуючи також і психологічно.

У будинку кілька квартир, господарі яких давно в них не живуть і не залишили ніяких контактів. Вікна в таких квартирах, як і в під'їздах, будуть забивати комунальники. У всіх квартирах є вода і опалення, немає тільки газу через перебитий газогін. Але мешканці будинку сподіваються, що і ця проблема вирішиться в самий найближчий час.

Читайте також, куди сьогодні привезуть технічну воду в Костянтинівці.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ