У ДонОДА заявили про потрібність посилити евакуацію з Костянтинівки, Торецька та | ZI.ua
Акция закончилась

З Костянтинівки, Торецька та Часів Яру треба посилити евакуацію – ДонОДА

16 травня 2023, 18:17 | Офіційно | Костянтинівка, Бахмут, Торецьк 5061
Поділитися:
З Костянтинівки, Торецька та Часів Яру треба посилити евакуацію – ДонОДА

Починаючи з 26 лютого 2022 року силами органів влади усіх рівнів, а також добровольчих формувань та волонтерів евакуйовано більш ніж 1 341 400 осіб цивільного населення. Але цього не достатньо. Станом на сьогодні на підконтрольній українській владі території Донецької області залишається близько 501 тисячі осіб. Про це йдеться у повідомленні на сайті адміністрації.

Про необхідність посилення евакуації, безпекову ситуацію в регіоні, а також  евакуацію дітей з деяких населених пунктів Донеччини говорили сьогодні на засіданні обласної комісії з питань евакуації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна.

Як зазначив заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін, на територіях окремих громад області значно ускладнилась безпекова ситуація, тривають активні бойові дії, що становить реальну загрозу для життя та здоров'я мешканців, в тому числі дітей.

Особливо збільшилась кількість ракетно-артилерійських обстрілів у Торецькій, Костянтинівський, Часовоярській, Авдіївській, Вугледарській, Красногорівській та Очеретинській громадах. Зважаючи на це, існує необхідність посилити роботу з евакуації.

– Закликаємо мешканців населених пунктів прийняти відповідні рішення та зберегти життя собі та своїм близьким. Ворог б’є з усіх видів озброєння, щодня страждають та гинуть люди. Як би не було важко – потрібно в першу чергу зберегти життя, – заявив чиновник.

Крім того, на засіданні розглянули питання проведення обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами,  які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області  в місцевості, де ведуться бойові дії.

Нагадаємо, з метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення бойових дій, 4 квітня 2023 року було оголошено обов’язкову евакуацію 126 дітей із 21 населеного пункту Донеччини, де безпекова ситуація залишається критичною. Станом на 15 травня евакуйовано 115 дітей завдяки спільним зусиллям ДСНС та евакуаційних груп Національної поліції «Білі янголи».


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі