У березні на українців чекають кілька важливих нововведень | ZI.ua
Акция закончилась

Які важливі нововведення чекають у березні на мешканців Костянтинівки

1 березня 2024, 13:25 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 19542
Поділитися:
Які важливі нововведення чекають у березні на мешканців Костянтинівки
Фото из открытых источников
З настанням березня на мешканців Костянтинівки, як і на всіх українців, чекає низка важливих змін. Ці зміни варіюються від переходу на літній час до кардинальних змін у фінансовій допомозі переселенцям та коригуванню пенсій.

Перехід на літню пору

За щорічною традицією о 3 годині ночі 31 березня українці переведуть годинник на літній час, тобто на одну годину вперед. Це вплине не лише на стрілки годинника, а й на розпорядок дня населення. Будуть довшими дні і коротшими за ночі, характерні для літніх місяців.

Реєстрація на НМТ

У четвер, 14 березня, розпочинається реєстрація на основну сесію Національного мультипредметного тесту (НМТ) – важливого академічного оцінювання знань старшокласників.

Оновлено порядок надання допомоги переселенцям

Помітною зміною є зміна порядку надання допомоги переселенцям. З 1 березня лише певні категорії ВПО автоматично отримуватимуть державну допомогу. Тоді як інші мають подавати нові заяви на отримання допомоги. А багато переселенців взагалі втратять фінансову підтримку держави.

Індексація та перерахунок пенсій

Уряд оголосив про індексацію пенсій, що призведе до їхнього підвищення в середньому на 322 грн., внаслідок чого середня пенсія українців зросте до 5 717 грн.

У березні також пройде перерахунок пенсій для українців, які мають наднормативний стаж. Після чого виплати таких пенсіонерів збільшаться від кількох до кількох десятків гривень залежно від кількості років такого стажу.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ