Жителям пошкоджених будинків збиток відшкодують після війни | ZI.ua
Акция закончилась

Як живуть жителі пошкоджених від вибухів багатоповерхівок в Костянтинівці

7 грудня 2022, 09:18 | Надзвичайні події | Костянтинівка 9846
Поділитися:
Як живуть жителі пошкоджених від вибухів багатоповерхівок в Костянтинівці
Фото - автора

Під час останнього обстрілу окупантів значні пошкодження отримала триповерхова житлова будівля в Костянтинівці. Там вибито більшість вікон в квартирах і немає скла в під'їздах. У будинку сьогодні проживає лише близько третини мешканців, інші виїхали в більш безпечні місця.



Поліцейські після прильоту задокументували факти пошкодження будинку і розповіли мешканцям, на яку допомогу вони можуть розраховувати.

Під час приходу журналіста ZI один з решти мешканців Володимир якраз закладав вікна в квартирі, з якої виїхали мешканців, свої він вже заклав підручними матеріалами.



Ці люди отримали глибоку психологічну травму, і їм можна тільки поспівчувати. Що стосується відшкодування заподіяної шкоди, то це не так швидко. Тобто плівку для закриття вікон вони можуть відразу отримати в виконкомі міськради.

А ось суму відшкодування визначає створена в громаді спеціальна комісія при виїзді на місце події. Жителям пошкоджених або зруйнованих будинків видають акт і довідку про масштабність руйнувань і пошкоджень. Але виплачувати компенсацію, згідно із законодавчими документами, будуть тільки після закінчення війни.

За словами Володимира, сьогодні вони якраз збираються йти до виконкома для отримання підтверджуючих факти руйнувань документів.

Читайте також про те, яка допомога потрібна переселенцю з Бахмута.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ