У терцентрі відвідувачі займаються скандинавської ходьбою і дивляться улюблені ф | ZI.ua
Акция закончилась

Як сьогодні живе територіальний центр в Костянтинівці

16 травня 2023, 13:03 | Світ та людина, Милосердя | Костянтинівка 9099
Поділитися:
Як сьогодні живе територіальний центр в Костянтинівці
Фото - автора
Соцпрацівник Людмила сьогодні з ранку ходить по ринку і робить покупки. Дивлячись в список, бере одну моркву, пару цибулин, кілограм картоплі, півкіло цукру та інші продукти в невеликій кількості.



Все це жінка віднесе своїм підопічним стареньким, які завжди чекають соцпрацівника з нетерпінням. На обслуговуванні в територіальному центрі понад 500 жителів громади, 70 з них - лежачі.

Всіх їх кілька разів на тиждень відвідують соцпрацівники. Доводиться їм не тільки продукти і ліки приносити, але і бути психологами. Заспокоїти, поспівчувати, запропонувати безкоштовно евакуюватися в більш безпечні регіони.

На останнє речення літні громадяни часто відповідають відмовою, не хочуть кидати будинки і квартири, в яких прожили багато років.

Але не тільки соцобслуговуванням на дому займаються співробітники терцентра. Як і раніше тут проходять заняття скандинавської ходьбою, по середах працює кінозал, репертуар вибирають відвідувачі.

По п'ятницях їх же запрошують на лекції, сьогодні, в основному, присвячені тому, як вижити в прифронтовому місті і зберегти силу духу.



На підприємстві функціонує банк речей, сьогодні там приймають літній асортимент одягу і взуття. Послугами банку скористалося чимало переселенців і малозабезпечених громадян. Співробітники підприємства постійно роблять косметичний ремонт приміщень, сьогодні, наприклад, фарбували двері і вікна.



« Ми відчуваємо відповідальність за своїх підопічних, - каже заступник директора Людмила Гончарова, - намагаємося зробити їхнє життя хоч трохи легше. І, звичайно, чекаємо перемогу, без цього нам ніяк не можна! »

Читайте також про те, що в Костянтинівці через нічних обстрілів пошкоджений газопровід.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ