Виробництво хліба залишилося у Дружківці та Слов'янську | ZI.ua
Акция закончилась

Виробництво залишилося у Слов'янську та Дружківці: Як змінилася ціна на хліб у Донецькій області

23 червня 2024, 09:33 | Бізнес | Дружківка, Слов'янськ 31317
Поділитися:
Виробництво залишилося у Слов'янську та Дружківці: Як змінилася ціна на хліб у Донецькій області

У Донецькій області із 79 підприємств харчової та переробної промисловості функціонує лише 27. Великі виробництва хліба працюють у Дружківці та Слов'янську. 

На ціну хліба можуть вплинути проблеми з логістикою та втратою врожаю, але зміни будуть не суттєвими. Про це на брифінгу розповіла заступник директора департаменту агропромислового комплексу Олена Рибакова Суспильне.Донбас.

"У нас на підконтрольній території залишилося 79 підприємств харчової промислової та переробної промисловості, але на сьогоднішній день з них працюють лише 27. З них 14 підприємств хлібопекарська галузь, але такі великі, великі підприємства, які були в Бахмуті, Сіверську та Торецьку, поки не працюють, або через окупацію, або через обстріл", — повідомила Олена Рибакова. 

Повідомляється, що великі хлібопекарські підприємства в області працюють у Слов'янську та Дружківці. Також хліб виготовляють дрібні торгові підприємства на власних потужностях. Окрім місцевих виробництв хліб на Донеччину завозять із Дніпропетровської та Запорізької областей. 

З початку року ціна на борошно першого ґатунку зросла на 11%. Станом на початок літа порівняно з новим роком ціна хліба змінилася: 

  • житньо-пшеничний — збільшилась на 3%, 

  • пшеничний — збільшилась на 7%, 

  • батон нарізний — збільшилась на 20%, 

  • бородинський — подешевшав на 10,5%. 

Окремо підвищення цін впливає подорожчання перевезень, повідомила Рибакова. Тож 17 травня уряд ухвалив пільгові тарифи на залізничні перевезення сільськогосподарської продукції для територій, де тривають бойові дії. 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ