Як змінилися ціни на деякі продукти харчування наприкінці жовтня | ZI.ua
Акция закончилась

Наприкінці жовтня українці відчули зміни цін на деякі продукти харчування

3 листопада 2023, 20:10 | Бізнес 9984
Поділитися:
Наприкінці жовтня українці відчули зміни цін на деякі продукти харчування

Аналітики асоціації «Свинарі України» у жовтні зафіксували зниження цін на охолоджену свинину на полицях українських супермаркетів. Про це GrowHow повідомила пресслужба об’єднання. Також в Україні змінилися цінники цукру, соняшникової олії та курячих яєць.

Як свідчать дані щомісячного моніторингу асоціації, в середньому ціна на охолоджену свинину на полицях супермаркетів знизилась на 2% — до 206,5 грн/кг. Це також на 0,7% нижче від середньомісячної ціни.

Аналітики відзначили, що помітнішим за середній рівень було зниження цін на стейк та свинячу вирізку, які втратили 1,3% та 1% відповідно. Окрім преміальних частин відповідне здешевлення торкнулося і цінників свинячої лопатки. Зниження середньомісячних цін інших відрубів не перевищило 1 грн/кг.

Зниження ж закупівельних цін у жовтні було значно помітнішим — цьогоріч середня жовтнева ціна втратила 11,8% проти вересневої позначки. Проте зміна роздрібної ціни мінімально відобразила досить драматичне коливання котирувань на сировинному ринку.

З іншого боку, темпи зниження роздрібних цін на свинину «синхронізувалися» із курятиною. В асоціації зазначили, що за підсумками жовтня середня ціна курятини також послабилася, втративши 0,6% порівняно з попереднім місяцем (до 131,3 грн/кг в середньому), тоді як середня ціна охолодженої яловичини, навпаки, додала 1,7% (до 380 грн/кг).

Крім того, в перші дні листопада великі українські супермаркети оновили ціни на курячі яйця, олію соняшникову, а також на цукор. Варто відразу відзначити той факт, що лідером підвищення цін є курячі яйця. Так, буквально за місяць цей продукт подорожчав більше, ніж на 10 гривень за десяток.

Зокрема, торгова марка Квочка подорожчала з 47,33 до 58,15 грн за десяток. Ясенсвіт підвищилися у ціні з 48,72 грн до 55,60 грн за десяток. За 30 штук таких самих яєць доведеться віддати 165,33 грн, тоді як минулого місяця вони ще продавалися за 145,86 грн.

Станом на 2 листопада соняшникова олія торгової марки Олейна рафінована продається по 56,80 грн. за 850 мл, що дешевше, ніж минулого місяця (58,64 грн.). Цінник на олію Щедрий дар знизився з 60,00 грн до 55,62 грн за 850 мл.

Цукор став дешевшим лише на кілька копійок і продається по 34,42 грн/кг. Найнижчі цінники на солодкий продукт у мережі гіпермаркетів «Метро», тут за кіло цукру беруть 34,20 грн.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ