У Слов'янську створять Алею слави для поховання загиблих військових | ZI.ua
Акция закончилась

У Слов'янську створять Алею слави для поховання загиблих військових

24 березня 2023, 13:50 | Офіційно | Слов'янськ 1080
Поділитися:
У Слов'янську створять Алею слави для поховання загиблих військових

У Слов'янську планують створити Алею слави, на якій ховатимуть загиблих військових. Там встановлять меморіал і зараз в міськраді вибирають ескіз майбутнього пам'ятника. Про це повідомив глава Слов'янської МВА Вадим Лях. 

Алею облаштують на бульварі Героїв Крут, там вже ведуться роботи з благоустрою. 

"Вибірая місце, переглядали кілька варіантів. У тому числі, меморіал "Пам'ять поколінь" на Старому міському кладовищі. Але тільки бульвар Героїв Крут відповідав всім вимогам законодавства і санітарним нормам (300 м від житлової забудови). В Алеї слави на бульварі Героїв Крут бачу зв'язок поколінь і глибокий сенс", – написав Вадим Лях. 

Відкривати Алею буде пам'ятник Воїнам.

"Створимо його з такого ж сплаву, як скульптура Маленького Принца в опорній школі. За кілька минулих років матеріал зарекомендував себе на оцінку «відмінно». На сьогоднішній день є кілька проектів майбутнього пам'ятника. До конкурсу ескізів пропоную підключитися всім бажаючим. Приймаємо роботи до понеділка, 3 квітня, на електронну адресу [email protected]. Потім почнеться електронне голосування, яке і визначить проект-переможець", - написав він.


Пізніше Вадим Лях додав, що мова йде не про облаштування нового кладовища.

"Ми закладаємо Алею Слави з можливістю поховання на ній наших героїв. У цьому питанні ми вже не новатори - пішли за прикладом багатьох інших міст. Можливо, для кого-то каменем спотикання стала формулювання «на бульварі Героїв Крут». Але мова йде не про центральну пішохідну доріжку. Назва бульвару поширюється і на обидві сторони вздовж автомагістралі", - написав він.

Повідомляється, що це буде місце пам'яті, невеликий майданчик розміром 30х50 м. З доріжками, вимощеною плиткою, лавками, ліхтарями, клумбами, паркуванням.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі