У Краматорському районі громаді повернули землю вартістю 51 млн | ZI.ua
Акция закончилась

У Краматорському районі громаді повернули землю вартістю 51 млн

29 березня 2024, 15:04 | Офіційно 948
Поділитися:
У Краматорському районі громаді повернули землю вартістю 51 млн

На Донеччині прокуратура домоглась повернення громаді сільгоспугідь вартістю понад 51 млн грн.

Господарський суд Донецької області ухвалив повернути у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення загальною площею 210 га. 

У прокуратурі повідомили, що у 2014 році між Головним управлінням Держземагентства на Донеччині (нині – ГУ Держгеокадастру на Донеччині) та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки, розташованої поблизу с. Олександрівки Краматорського району терміном на 49 років. На угіддях вартістю понад 51 млн грн. орендар зобов'язався вести фермерське господарство, вирощуючи сільгоспкультури. 

Проте вже через 5 років він незаконно передав землю в суборенду товариству з обмеженою відповідальністю, яке тривалий час використовувало її не за цільовим призначенням, а для власних потреб.

У грудні 2020 року з огляду на суттєві порушення норм земельного законодавства України прокуратура звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди. Суд погодився з позицією прокурорів та ухвалив рішення про повернення ділянки у розпорядження Черкаської селищної територіальної громади, про що внесено відомості до Державного реєстру прав на нерухоме майно. 

Нагадаємо, раніше у власність громади на Донеччині повернули землі вартістю 19 млн через незаконний видобуток вугілля.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ