У Костянтинівці за передачу росіянам даних про ЗСУ жінку засудили до 14 років | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівці прибиральниця одного з підприємств дуже чекала на "визволення"

4 липня 2024, 16:31 | Кримінал | Костянтинівка 3291
Поділитися:
У Костянтинівці прибиральниця одного з підприємств дуже чекала на "визволення"

За передачу ЗС РФ інформацію про розташування підрозділів ЗСУ мешканку Костянтинівки засудили до 14 років ув'язнення.

Про це повідомили у прес-службах прокуратури та СБУ.

Повідомляється, що жінка з 2014 року підтримувала ідеологічні антиукраїнські рухи. Йдеться про прибиральницю службових приміщень одного із теплопостачальних підприємств.

"В очікуванні так званого визволення м. Костянтинівки армією Росії жінка встановила у забороненій соціальній мережі зв'язок із командиром роти окупаційних військ. Засуджена надсилала знімки екрана телефону з Google-картами та зображеннями об'єктів. Також давала «поради», куди найдоцільніше стріляти", — йдеться у повідомленні.


Засуджена інформувала співрозмовника про місця розташування українських військових, оскільки була дуже незадоволена їх перебуванням у місті, розповіли в прокуратурі.

"Після прильоту по одній з цілей жінка одразу повідомила про результат влучання «куратору». Крім того, засуджена вела активну переписку з очільником так званої народної ради «днр», якому розповідала про свою діяльність на користь «республіки». У переписках вона негативно висловлювалась на адресу українських захисників і навіть «давала дозвіл» окупантам вибити двері до її помешкання, коли буде проходити «зачистка від діючої влади»", — додали у прокуратурі.

Жінка була затримана СБУ на початку лютого.

Нагадаємо, раніше на Донеччині затримали охоронця шахти, який допомагав росіянам у прориві на Покровському напрямі.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ