Мешканку Олексієво-Дружківки підозрюють в роботі на ворога | ZI.ua
Акция закончилась

СБУ затримала мешканку Олексієво-Дружківки

22 травня 2023, 16:26 | Кримінал | Дружківка 2817
Поділитися:
СБУ затримала мешканку Олексієво-Дружківки

Співробітники СБУ затримали фігурантку під час виконання нею ворожого завдання. У неї виявлено мобільний телефон, який жінка використовувала для передачі агресору закритих відомостей.

За даними слідства, ворожою інформаторкою є мешканка Олексіїво-Дружківки. Вона була активною користувачкою забороненої соцмережі «Одноклассники», в якій поширювала антиукраїнські дописи.

Там на неї вийшов «зв’язковий» російської спецслужби, який у січні цього року запропонував долучитися до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Для збору розвідданих зловмисниця виходила на місцевість та приховано спостерігала за підрозділами українських військ. Також вона «в темну» використовувала своїх сусідів та знайомих, в яких розпитувала інформацію про пересування колон військової техніки Сил оборони.

Отримані відомості надсилала окупантам через месенджер у вигляді текстових повідомлень із зазначенням геолокацій українських об’єктів.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці смт Олексієво-Дружківки Краматорського району повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у січні 2023 року жінка, підтримуючи російську агресію проти України, погодилась надавати інформатору одного з незаконних збройних формувань РФ допомогу у веденні бойових дій на території Донеччини.

Протягом лютого вона спілкувалась з ним через месенджер «Telegram». У відправлених повідомленнях жінка вказувала місця тимчасового та постійного розташування підрозділів Збройних Сил України у самому селищі та в районі м. Дружківки. Зокрема, писала адреси, де дислокувався особовий склад та знаходились укріплені райони українських захисників. Крім того, повідомляла представнику агентури РФ інформацію про напрямки руху військової техніки ЗСУ.

На даний час підозрювана перебуває під вартою. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі