Росіяни застосовують міни з сейсмічними датчиками, з якими в Україні ще | ZI.ua
Акция закончилась

Росіяни застосовують міни з сейсмічними датчиками, з якими в Україні ще не стикалися

17 січня 2023, 15:51 | Офіційно 894
Поділитися:
Росіяни застосовують міни з сейсмічними датчиками, з якими в Україні ще не стикалися
З початком наступу Росії в Нацполіції були створені загони, які виконують спеціальні завдання з підтримки військових, по "зачистці" населених пунктів, і ударно-штурмовим пошуковим діям, передає Censor.net.

Зараз проводиться додатковий набір до цих підрозділів, а також будуть створені вибухотехнічні сектора або відділення для допомоги штатним вибухотехнікам, оскільки роботи в цьому напрямку дуже багато. До того ж фахівці стикаються з новими мінами-пастками, з якими раніше ніхто не працював. Про це повідомляє заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

– У Національній поліції є штатний підрозділ вибухотехніків. Але роботи стільки, що їх просто не вистачає. Ми всіх залучаємо зараз або на лінії зіткнення під час виконання бойових завдань, зокрема для підтримки наших сил, якщо просуваємося разом з військовими, або для розмінування деокупованих територій. І серед вибухотехніків, на жаль, теж є втрати, тому що такі пастки росіяни роблять, що іноді помиляються наші сапери і гинуть або отримують травми.

Росіяни розвивали систему мінувань, спираючись на базу радянської школи, яка насправді була досить розвиненою. Вони застосовують міни з сейсмічними датчиками, нові міни-пастки, з якими ми тільки зараз зіткнулися. Тому нашим фахівцям цьому теж потрібно вчитися. А коли це робити, якщо потрібно вже працювати? Тому і хочемо створити в спецпідрозділах додаткові групи вибухотехніків, які могли б виконувати завдання з розмінування на деокупованих територіях і там, де йдуть бойові дії.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі