У Маріуполі окупаційна влада не планує відновлювати металургійну промисловість | ZI.ua
Акция закончилась

Росіяни не збираються відновлювати металургійну промисловість у Маріуполі

24 січня 2023, 19:02 | Бізнес, Кримінал | Маріуполь 2523
Поділитися:
Росіяни не збираються відновлювати металургійну промисловість у Маріуполі

Російські окупанти не планують відновлювати металургійний комбінат «Азовсталь», зруйнований у боях за Маріуполь, оскільки це «неможливо і нерентабельно». Про це розказала директор федеральної автономної установи «Роскапбуд» («Роскапстрой») Юлія Максимова на пресконференції у ТАСС 24 січня, повідомляє Українська Правда.

За словами Максимової, «Азовсталь» відновлювати точно ніхто не буде, тому що в масштабі того радянського підприємства, як було раніше, це неможливо і нерентабельно. Такі підприємства в такому обсязі були доречні й рентабельні в СРСР, вони працювали і були завантажені. Зараз, скоріш за все, економіку захопленого регіону будуть переглядати. Власне всередині Росії теж є підприємства, які зараз не зовсім справляються.

На думку Максимової, два містоутворювальні підприємства Маріуполя, комбінат «Азовсталь» і завод Ілліча, наразі зупинені й уже ніколи не будуть функціонувати в колишньому режимі. Вона зазначила, що людям недостатньо відновити житло, їм треба дати роботу на цій території — і в «майстер-плані передбачено заходи компенсаційного характеру». А рентабельніше й оперативніше розвивати базу сільського господарства, тому на Донеччині будуватимуть переробні комплекси.

Вона також сказала, що «Роскапстрой» став оператором у Маріупольському торговельному порту і намагається організувати вивезення металургійної продукції, яка, зокрема, виробляється в Алчевську, через порт — «на Крим, наприклад».

Раніше захисники Маріуполя кілька місяців, до середини травня 2022 року, тримали оборону, переховуючись від російських атак у підземеллях «Азовсталі». Меткомбінат сильно постраждав. Окупаційна влада збиралася знести «Азовсталь», а на місці величезного комбінату — нібито створити технопарк або паркову зону.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі