Прокуратура вимагає скасування договору на ремонт доріг на окупованій території | ZI.ua
Акция закончилась

Прокуратура вимагає скасування договору на ремонт доріг на окупованій території Донеччини

3 липня 2024, 17:49 | Кримінал 498
Поділитися:
Прокуратура вимагає скасування договору на ремонт доріг на окупованій території Донеччини

Прокуратура Донецької області звернулася до суду з вимогою визнати недійсним договір на ремонт дороги, яка знаходиться на окупованій території.

Про це повідомляється на сторінці прокуратури у Фейсбук.

У грудні 2021 року Служба автомобільних доріг уклала з підприємством, зареєстрованим у Львові, договір на ремонт дороги державного значення "Велика Новосілка – Амвросіївка" на 390 млн грн.

Проте підприємство-переможець не надало потрібних документів, щоб підтвердити наявність матеріально-технічної бази для виконання договору, повідомили у прокуратурі. Крім того, джерелом фінансування у договорі зазначено Держбюджет України, хоча коштів на оплату зазначених робіт у ньому передбачено не було.

"Незважаючи на це, упродовж 2022-2024 років сторони неодноразово продовжували строк дії договору. До того ж усвідомлюючи, що ремонтні роботи мали виконуватись у населених пунктах Ольгинка, Благодатне й Новотроїцьке, які з березня 2022 року перебувають під контролем окупантів.

З огляду на безпідставність взяття бюджетних зобов’язань та виявлені суттєві порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» і Бюджетного кодексу України, прокуратура звернулась до суду", — додали у відомстві.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ