Посівна компанія на Донеччині підходить до завершення | ZI.ua
Акция закончилась

Посівна кампанія 2023 на Донеччині: Частина громад залишиться без врожаю

9 червня 2023, 17:07 | Офіційно 1176
Поділитися:
Посівна кампанія 2023 на Донеччині: Частина громад залишиться без врожаю

Врожай 2023 року очікують на площі 359 тисяч гектарів. Саме стільки в цьому році земель вдалося засіяти аграріям. Про це розповіла заступник директора департаменту агропромислового комплексу та земельних ресурсів Донецької ОДА Олена Рибакова.

"У Донецькій області з 1 мільйона 129 тисяч гектарів підконтрольних земель 935 тисяч гектарів складають сільськогосподарські угіддя, але не всі вони є ріллею, посівною площею, бо частина земель під парами, і не всі вони зараз можуть оброблятися у зв`язку з безпековою ситуацією. За оперативними даними, фактично засіяна площа під урожай 2023 року (це і озимі, і ярові культури) становить 359 тисяч гектарів. Сівба ярих сільгоспкультур практично завершується, досіюються соняшник та овочі. Зараз вже аграрії проводять роботи по догляду за посівами озимих та ярових культур - це боротьба з бур`янами, шкідниками та хворобами рослин. Ярі культури посіяно на площі 267 тисяч гектарів, з них: зернові - 116 тисяч гектарів, технічні (це соняшник і гірчиця) - 124 тисячі гектарів, овочі - 23 тисячі гектарів, кормові культури для тварин - 3,5 тисячі гектарів", - розповіла вона.

Частина Донецької області залишилася не засіяною через заміновані території.

"Навіть на території деокупованих громад - Святогірської та Лиманської - можна сказати, що посівна кампанія практично не проводилась: майже усі землі сільськогосподарського призначення  на їх території потребують обстеження", - йдеться в повідомленні.

У Ліманській області необхідно обстежити і розмінувати 19 тисяч гектарів, а в Святогірській громаді — 11 тисяч. Також в цих громадах майже 70 відсотків сільськогосподарської техніки знищено, або пошкоджено, або вкрадено окупантами. Тому на території Святогірської громади засіяли всього 348 гектарів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі