Заступник міністра розповіла про підвищення виплат працюючим пенсіонерам | ZI.ua
Акция закончилась

Підвищення виплат працюючим пенсіонерам анонсувала заступник міністра

21 березня 2023, 20:03 | Офіційно 1041
Поділитися:
Підвищення виплат працюючим пенсіонерам анонсувала заступник міністра

В Україні з 1 квітня 2023 року відбудеться щорічний перерахунок пенсій для пенсіонерів, які працюють. Про це повідомила перший заступник міністра соціальної політики України Дарина Марчак, передає пресслужба Мінсоцполітики.

За словами Марчак , у квітні та липні набирають чинності окремі норми постанови Кабміну щодо індексації пенсії (№ 168 від 24 лютого 2023 року «Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році». — Ред.).

І з 1 квітня відбудеться щорічний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, а з 1 липня пенсії будуть індексовані, зокрема, для державних службовців, співробітників місцевих органів влади, науковців та деяких інших категорій громадян.

Вона також зазначила, що цьогорічна індексація пенсійних виплат на 19,7% стала рекордною за останні роки і охопила максимальну кількість категорій пенсіонерів.

Крім того, чиновник запевнила, що навіть якщо допомога від міжнародних партнерів не надійде вчасно, уряд гарантує виконання своїх соціальних зобов’язань, зокрема, щодо виплати пенсій.

Як повідомлялося раніше, уряд прийняв рішення проіндексувати з 1 березня 2023 року пенсії на 19,7% для 10,5 млн осіб. Середній розмір пенсії становить 5 219,69 грн.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ