"Банківський аферист" із Краматорського району переказав на свій рахунок майже 150 | ZI.ua
Акция закончилась

Обманював лише жінок: 25-річний шахрай із Краматорського району “заробив” 150 тисяч

14 червня 2024, 16:50 | Кримінал 1677
Поділитися:
Обманював лише жінок: 25-річний шахрай із Краматорського району “заробив” 150 тисяч
Иллюстративное изображение

Аферист під виглядом працівника банку переконував громадян, що їхні рахунки намагаються зламати та пропонував "захисний" алгоритм. Внаслідок цього зловмисник збагатився майже на 150 тисяч гривень. 

Про це повідомили у поліції.

Оперативники та слідчі встановили, що 25-річний мешканець одного із селищ Краматорського району причетний до шахрайської діяльності. 

"Ваш рахунок у небезпеці" – із таким повідомленням чоловік звертався до клієнтів банку. Для захисту коштів рекомендував переказати їх на "резервний" рахунок. При цьому гроші надходили на банківські картки, до яких був доступ лише у нього. Таким чином, шахрай за кілька місяців обдурив щонайменше п'ятьох мешканців різних регіонів України, усі - жінки. 

Загальна сума збитків потерпілим склала 146,5 тисячі гривень. 

У ході слідчих дій у правопорушника було вилучено речові докази злочинної діяльності: банківські картки та мобільні пристрої. Фігуранту оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 190 "Шахрайство" Кримінального кодексу України. Аферистові загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ