Армія рф направила всі сили на захоплення Часів Яру | ZI.ua
Акция закончилась

Вище військове керівництво рф поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня - Сирський

14 квітня 2024, 12:02 | Офіційно | Костянтинівка, Бахмут, Торецьк 1779
Поділитися:
Вище військове керівництво рф поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня - Сирський

Армія рф направила всі сили на прорив української оборони західніше Бахмута для захоплення Часів Яру. Російське військове керівництво поставило перед своїми військами завдання взяти місто до 9 травня, повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вранці 14 квітня.

"Ворог також зосереджує зусилля для прориву нашої оборони західніше Бахмута, виходу до каналу Сіверський Донець - Донбас, оволодінні населеним пунктом Часів Яр, створенні умов для подальшого просування до Краматорської агломерації", - йдеться у повідомленні.

Росіяни мають чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні фактори, у тому числі розстріли, що дозволило окремим групам піхоти противника вийти в мікрорайон «Новий», але вони були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії. Водночас загроза залишається актуальною, додав Сирський.

"З метою адекватного реагування на дії противника та зміцнення оборони наших військ на цьому напрямку були вжиті заходи щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами, засобами РЕБ", - йдеться у повідомленні головнокомандувача.

Сирський додав, що зараз необхідно працювати над підвищенням якості підготовки, зокрема морально-психологічної складової, нарощуванням чисельності високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами, підвищенням якості проведення асиметричних дій з метою зниження бойового потенціалу супротивника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ