У Бахмуті вже неможливо відновити більше 70% будинків | ZI.ua
Акция закончилась

Менше чверті будинків у Бахмуті підлягають відновленню

7 лютого 2023, 16:33 | ЖКГ | Бахмут 3519
Поділитися:
Менше чверті будинків у Бахмуті підлягають відновленню
Фото из открытых источников

Серед зруйнованих росіянами будинків у Бахмуті лише 20% підлягають ремонту. Решту доводиться зносити й будувати з нуля. Про це розповів очільник Бахмутської міської військової адміністрації Олексій Рева виданню «Вільне радіо».

На його думку, українські військові не здадуть Бахмут. Після перемоги його відбудують і люди повернуться. Десь знадобиться відновлювати помешкання з нуля, десь ще можливо відремонтувати. Але таких будівель відносно небагато. Якщо взяти всі зруйновані будинки, то 20% можна відбудувати. Інші треба буде зносити грейдером та будувати з нуля.

Від російських обстрілів у Бахмуті щодня зазнають руйнувань будинки. Днями у місті горіли будівля ДП «Донецькгеологія» та багатоповерхівка неподалік. Раніше снаряди російських військових знищили у Бахмуті «Будинок акторів» - житлову триповерхівку, побудовану майже століття тому.

Зараз тривають переговори про відбудову міста, додав очільник Бахмута. В тому числі Олександр Рева веде перемовини з транснаціональною компанією Кнауф. Їхній завод у Соледарі зруйнували вщент.

- Я думаю, вони його відбудують та про соціальну сферу подбають. Це те, що я тільки можу сказати. Мене ті, з ким я розмовляю, попросили не розповсюджувати, - додав Рева.

Вже понад пів року Бахмут залишається найгарячішим напрямком фронту. Українські бійці продовжують стримувати росіян на околицях міста.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі