Коли Покровськ і Мирноград забезпечать водою | ZI.ua
Акция закончилась

Коли Покровськ і Мирноград забезпечать водою

31 травня 2023, 20:04 | ЖКГ | Покровськ, Мирноград 2004
Поділитися:
Коли Покровськ і Мирноград забезпечать водою
Після того, як росіяни зруйнували дамбу Карлівського водосховища, фільтрувальна станція не може повноцінно функціонувати через низький рівень води. Щоб забезпечити область водою, влада буде використовувати свердловини і очищення шахтних вод, передає Суспільне.

Встановлення та налаштування системи очищення шахтних вод, яка дозволить забезпечити водою жителів Покровська і Мирнограда Донецької області майже закінчена. В даний час заповнюють резервуар і планують проводити аналіз води. Про це повідомив на брифінгу 30 травня начальник Донецької ОВА Павло Кириленко. 

"Проєкт виконаний в повному обсязі. Пуско-налагоджувальні роботи відбуваються більше тижня. Йде закачування води в резервуар. Ми вирішили збільшити об’єм резервуара", — розповів Кириленко. 

За планом обласної та місцевої адміністрацій завдяки системі очищення шахтних вод в Покровську і Мирнограді запрацює водопровід. Хімічний склад води вивчатимуть після запуску системи. Є ймовірність, що вода буде не тільки технічною. 

"Та вода, яка заходить, навіть не як технічна вода зможе використовуватись, а її, можливо, можна буде використовувати для приготування їжі", - сказав Кириленко. Про якість води городян попередять.

Після руйнування дамби Карлівського водосховища, коли з водойми витекло 7,5 млн тонн води, за словами Кириленко, влада вирішила встановити більший, ніж планувалося резервуар для води.

Однак Карлівське водосховище продовжать використовувати. Зараз йде робота над відновленням забору води з водосховища.

Третє джерело води – свердловини. За даними Кириленко, на території Покровської і Мирноградської громад їх вже 735. Свердловини планують бурити і в Селідово. 

"У Селідово буде застосована методика глибинних свердловин. Мета - під'єднати їх до загальної системи водопостачання. Це забезпечить водою Селідово і один з округів громади", - розповів Кириленко. 

Далі, каже, влада планує відновлювати централізоване водопостачання міста Українськ, що неподалік від Селідового.

Ситуація з водою в інших населених пунктах області

Через постійні обстріли в Донецькій області повноцінно не працює система водопостачання. Так, в Костянтинівці воду людям привозять рятувальники, а також в місті є місця, де можна набрати очищену питну воду. Інші громади шукають різні способи, щоб забезпечити людей водою. 

У Покровському районі Очеретинській і Добропільській громадах встановили фільтри, які можуть очищати воду з річок, ставків та інших джерел. 

У Часовому Яру воду привозять — влада або благодійні організації. А щоб люди мали запаси, недавно тут встановили ємності з водою. 

Немає води і в Торецьку. Людям воду розвозять комунальні підприємства, навесні тут вирішили бурити свердловини.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі