Здавав позиції ЗСУ: На Донеччині затримали різноробочого | ZI.ua
Акция закончилась

Готував захоплення Красногорівки: СБУ затримала російського агента

27 травня 2024, 16:17 | Кримінал 1812
Поділитися:
Готував захоплення Красногорівки: СБУ затримала російського агента

СБУ затримала агента російської розвідки, який готував захоплення Красногорівки Донецької області, йому загрожує довічне ув'язнення. Нині він перебуває під вартою. Про затримання чоловіка повідомили у СБУ та прокуратурі.

Як повідомили у Службі безпеки, чоловік відстежував пункти дислокації українських військ, які обороняють Красногорівку.

"Ці дані були потрібні окупантам для підготовки захоплення міста та подальшого просування на Курахівському напрямку", — повідомили в СБУ. 

Під виглядом виконання підсобних робіт чоловік обходив територію громади, де приховано фіксував локацію українських захисників. За даними слідства, агент перебував у прямому зв'язку з кадровим співробітником ГРУ. Його особу вже ідентифіковано Службою безпеки. 

У прокуратурі додали, що особливо цікавили чоловіка координати розташування батальйонів ударних БПЛА. Також він уточнював масштаби прильотів та поразку живої сили. 

"Для перевірки переданих локацій російська армія запускала дрони, після чого завдавала ударів з різнокаліберної зброї", - повідомили у прокуратурі.

Крім того, затриманий запрошував окупантів до свого дому і навіть намалював докладну карту, як дійти до нього, обійшовши Сили оборони України. 

Нагадаємо, раніше під варту взяли експедитора, який вистежував позиції ЗСУ у Краматорську та Добропіллі.

Також повідомлялося про мешканця Донеччини, який намагався допомогти росіянам із проривом на Покровському напрямку.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ