Фільм "20 днів в Маріуполі" переміг на Міжнародному кінофестивалі в США | ZI.ua
Акция закончилась

Фільм "20 днів в Маріуполі" переміг на Міжнародному кінофестивалі в США

7 квітня 2023, 20:01 | Світ та людина, Творчість | Маріуполь 8985
Поділитися:
Фільм "20 днів в Маріуполі" переміг на Міжнародному кінофестивалі в США
Кадр из фильма

Повнометражний документальний фільм "20 днів у Маріуполі" українського журналіста та режисера Мстислава Чернова став одним із переможців 47-го Міжнародного кінофестивалю у Клівленді.

Про це повідомила пресслужба Маріупольської міської ради.

Кінострічка створена Associated Press і Frontline. У ній розповідається про те, як Маріуполь переживав перші тижні російського вторгнення. Мстислав Чернов разом із фотографом Євгеном Малолєткою прибули в Маріуполь 24 лютого за годину до початку вторгнення. Вони фіксували все, що відбувається в місті, зокрема гуманітарну катастрофу, викликану російською облогою, масові поховання мирних мешканців, злочини російських військ, роботу лікарів, першими показали світу наслідки бомбардування пологового будинку №3. 

"Мета цього фільму — продовжувати нагадувати людям по всьому світу, якими жертвами дістається українцям кожен день цієї титанічної боротьби із загарбниками”, – заявив режисер. Він на фото нижче:


Прем'єра фільму відбулася у січні на найбільшому американському фестиваль незалежного кіно Санденс. Там він отримав нагороду Приз глядачів. Європейська прем'єра картини відбудеться у березні 2023 року на Копенгагенському міжнародному фестивалі документального кіно CPH: DOX.

Також відеоператор Мстислав Чернов та продюсерка Василіса Степаненко, що працювали у Маріуполі у лютому-березні 2022 року, отримали одну з найпрестижніших для медіа премій у світі - Royal Television Society 2023. 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі