Суд над Нелею Штепою триває десятий рік, екс-мер змінила прізвище | ZI.ua
Акция закончилась

Екс-голова Слов'янська Неля Штепа змінила прізвище, а суддя звільнилася

5 березня 2024, 17:02 | Кримінал | Слов'янськ 16266
Поділитися:
Екс-голова Слов'янська Неля Штепа змінила прізвище, а суддя звільнилася

Суддю, яка керувала справою колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи, звільнили за «загальними обставинами», а сама фігурантка змінила прізвище на Супрун. Вже десятий рік триває судовий розгляд.

Процесом у справі Нелі Штепи керувала суддя Ольга Логвінова. Вона звільнена «за загальними обставинами». Суддя Логвінова подала відповідну заяву до ВРП про відставку. Вища рада правосуддя розглянула її заяву та звільнила. На посаді судді Ольга Логвінова була понад 20 років. У справі Штепи 26 лютого мав відбутися новий автоматичний розподіл суддів, але суддя поки що не призначена. Наступне засідання заплановане на 27 березня. 

До початку повномасштабного вторгнення справу Нелі Штепи розглядали у судах Харкова, а потім її документи передали до суду у Полтаві. З початку розгляду справи Нелі Штепи у Київському районному суді Полтави жодного засідання так і не відбулося через відсутність обвинуваченої. Суд ухвалював рішення про примусовий привод Штепи на засідання. Обвинувачену шукали за дев'ятьма адресами, але так і не знайшли. За заявами адвокатів, Штепа хворіє. 

Також виявилося, що у обвинуваченої Нелі Штепи тепер нове прізвище – Супрун. Це прізвище фігурує в інформації про слухання у цій справі на сайті Київського районного суду Полтави.

Нагадаємо, колишню голову Слов'янська Нелю Штепу було затримано 11 липня 2014 року, їй оголосили про підозру у посяганні на територіальну цілісність та створенні терористичної організації. Санкції цих статей передбачають вирок від 10 років до довічного ув'язнення. Але майже 10 років Штепа перебуває у статусі підсудної і вирок за цей час їй не винесли. 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ