Мешканцю Донеччини загрожує довічне ув'язнення за роботу на ГРУ | ZI.ua
Акция закончилась

Допомагав прорвати лінію оборони ЗСУ на Покровському напрямку: На Донеччині затримали агента ГРУ

13 червня 2024, 12:08 | Кримінал 1353
Поділитися:
Допомагав прорвати лінію оборони ЗСУ на Покровському напрямку: На Донеччині затримали агента ГРУ

Служба безпеки затримала на Донеччині ще одного агента головного управління генштабу збройних сил Росії (відомого як ГРУ), який готував прориви окупантів на найгарячішому напрямку Донеччини.

Подробиці повідомили у СБУ.

"Зловмисник допомагав агресору прорвати лінію оборони ЗСУ на Покровському напрямку, що залишається найгарячішою зоною бойових дій на східному фронті. За завданням російської спецслужби інформатор розвідував місця базування та переміщення українських військ поблизу передової", — йдеться у повідомленні.

Чоловік вивчав розташування укріпрайонів та бойових позицій артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи росіян. 

Фігурант пішки обходив місцевість, щоб знайти потрібні локації. Він приховано фіксував розташування українських захисників, за що отримував грошову винагороду від російської спецслужби.

"Ця інформація була потрібна окупантам для підготовки бойових операцій на фронті, з використанням авіаударів, артобстрілів та вилазок ворожих ДРГ. Кіберфахівці Служби безпеки завчасно викрили плани агресора та затримали їхнього агента", — повідомили у відомстві.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). 

В даний час він перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення. 



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ