В Україні для переселенців запровадять нову грошову допомогу, - Мінсоцполітики. | ZI.ua
Акция закончилась

Для переселенців запровадять нову грошову допомогу: Хто зможе отримати у Костянтинівці

8 липня 2024, 11:27 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 4581
Поділитися:
Для переселенців запровадять нову грошову допомогу: Хто зможе отримати у Костянтинівці
Фото из открытых источников

У Костянтинівці чимало сімей, які давно виїхали б із небезпечної зони, та заважають фінансові проблеми. Вони не належать до пільгових категорій, в безкоштовне житло їм не належить.

А тут ще й виплати для ВПО з березня місяця зняли, чим їм платити за орендовані квартири? Адже ціни на оренду житла у Центральній та Західній Україні значно підвищилися. Таких сімей багато і в інших громадах на Донеччині.

Та й у самій Костянтинівці багато переселенців із Бахмута, Годин Яру, Торецька, які навіть за фінансової нестабільності змушені платити за орендовані квартири.

Питання державної підтримки таких сімей неодноразово порушували представники влади. Розробляється новий вид фінансової підтримки для ВПО. Це субсидія від держави, на яку зможуть претендувати переселенці, що орендують житло.

У середу, 10 липня, відбудеться публічне обговорення проблеми, повідомили у прес-службі Мінсоцполітики. У заході візьмуть участь представники органів влади, зокрема депутати Верховної Ради, міжнародних організацій та громадськості.

«Одна з найбільших потреб сімей внутрішньо переміщених осіб – - це підтримка на оренду житла. Поговоримо про реалізацію державної підтримки для внутрішньо переміщених осіб, у тому числі – у житловій сфері, та новий інструмент, який планується запровадити», - зазначили у відомстві.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ