Для аграріїв на Донеччині знизили тарифи на транспортування продукції | ZI.ua
Акция закончилась

Для аграріїв на Донеччині знизили тарифи на транспортування продукції

23 травня 2024, 18:12 | Бізнес 1617
Поділитися:
Для аграріїв на Донеччині знизили тарифи на транспортування продукції
Иллюстративное изображение

Уряд ухвалив пільгові тарифи на залізничні перевезення сільськогосподарської продукції для територій, на яких продовжуються бойові дії. 

Про це повідомив голова ДонОВА Вадим Філашкін.

"Наразі встановлено знижку у розмірі 30% для експортних перевезень сільськогосподарської продукції, що відвантажується зі станцій, розташованих на територіях активних та можливих бойових дій", — йдеться у повідомленні.

Він додав, що аграрії Донеччини опинилися у складних обставинах через втрату звичайних логістичних ланцюгів для транспортування своєї продукції, тому така державна допомога забезпечить необхідну підтримку. 

17 травня внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 9 лютого 2024 р. № 129 та розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 квітня 2024 р. № 380.

Йдеться про компенсацію доходів, недоотриманих акціонерним товариством "Українська залізниця" внаслідок надання 30% знижки. Мова йде про здійснення експортних перевезень сільськогосподарської продукції зі станцій, розташованих на:

  1. територіях можливих бойових дій (для яких не визначено дату припинення можливості бойових дій), 

  2. територіях активних бойових дій (для яких не визначено дату завершення бойових дій) 

  3. на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси (для яких не визначено дату завершення бойових дій), включених до переліку територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окуповані Російською Федерацією, затвердженого Мінреінтеграції.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ