Кому варто зареєструвати своє житло у Держреєстрі | ZI.ua
Акция закончилась

Чи варто мешканцям Костянтинівки реєструвати своє житло у Державному реєстрі

8 квітня 2024, 12:04 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 27813
Поділитися:
Чи варто мешканцям Костянтинівки реєструвати своє житло у Державному реєстрі
Разрушенная пятиэтажка в Константиновке

З початку війни в Україні зруйновано та пошкоджено тисячі будинків та квартир, чимало таких і в Костянтинівці.

Уряд передбачає компенсацію за пошкоджене та зруйноване житло, за яким можна звернутися і через портал «Дія».

Однак, щоб документи були прийняті, будинок чи квартира мають бути внесені до Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно (далі - Держреєстр). В Україні правила реєстрації для всіх областей однакові.

Регулює цей процес ЗУ «О державної реєстрації майнових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»

Квартири чи будинки, куплені чи подаровані після 2013 року, внесені до Реєстру. А ті, на які право власності отримано з 2003 по 2013 роки, є у реєстрі БТІ, але під час реєстрації у «Діє» документи не підтягуються.

У відділі реєстрації Костянтинівської ГВА пояснили, чи варто мешканцям Костянтинівської громади поспішати вносити своє нерухоме майно до Держреєстру.

По –перше, так як наша громада знаходиться в зоні бойових дій, то компенсація за зруйноване чи пошкоджене житло поки що чи не виплачується.

А по-друге, після закінчення воєнних дій в українців буде 90 днів для внесення будинків та квартир до Державного реєстру.

Це краще зробити сьогодні власникам нерухомого майна купленого чи подарованого до 2003 року. Адже тоді документи видавали лише у паперовому вигляді, а в період війни воно може бути зіпсоване, загублене тощо.

Тому краще зберегти його в електронному вигляді. З цього питання варто звернутися до відділу реєстрації Костянтинівської міської військової адміністрації (каб.№118)


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ