Кому із українців не зарахують стаж за останні 10 років | ZI.ua
Акция закончилась

Деяким мешканцям Костянтинівки не зарахують стажу за останні 10 років

2 травня 2024, 13:22 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 7053
Поділитися:
Деяким мешканцям Костянтинівки не зарахують стажу за останні 10 років
Фото из открытых источников

Українцям, які працювали якийсь час за кордоном, спростять облік страхового стажу. Роки, які вони працювали за межами України, буде враховано. Але це стосується не всіх, декому можуть не зарахувати останні 10 років.

Про це попередили в Мінсополітики, посилаючись на ЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України».

Враховуватимуться роки роботи в іншій країні навіть у тому випадку, якщо Україна не має з цією державою угоди про пенсійне забезпечення. Для підтвердження стажу потрібно буде надати документ із даними про періоди легальної роботи за кордоном.

Крім того, українці, які деякий час працювали та проживали поза Україною (на території колишніх союзних республік), можуть розраховувати на зарахування стажу, який вони там отримали.

Цей стаж зарахують, але заробітки в цих країнах та сплачені в них страхові внески не враховуватимуться. Крім того, деяким українцям не віднесуть до страхового стажу період роботи за останні 10 років – з 2014 року. Обмеження стосуватиметься тих громадян, які працювали на країну-агресора.

Закон обмежує нарахування стажу лише певних категорій осіб, які:

проходили військову службу у силових структурах, незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях країни-агресора;

працювали у судових чи правоохоронних органах держави-агресора на тимчасово окупованих територіях;

добровільно обіймали посади в органах влади на окупованих територіях.

Решті українців відпрацьований час у стаж зарахують. Щоправда, у них можуть виникнути проблеми із документальним підтвердженням такого стажу саме після 2014 року.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ