Ексклюзивні рецепти пасок від наших читачів | ZI.ua
Акция закончилась

Які паски печуть мешканці Костянтинівки

2 травня 2024, 11:58 | Світ та людина, Дозвілля | Костянтинівка, Дружківка, Ил'іновка 3123
Поділитися:
Які паски печуть мешканці Костянтинівки
Фото - автора

Сьогодні, завтра, а переважно в суботу костянтинівці, як і інші українці, пектимуть паски. Їхні улюблені рецепти люди зберігають роками, вигадуючи свої назви.

І, за традицією, що склалася, в ці передсвяткові дні вони поділилися своїми секретами з читачами ZI.

Тамара (на фото)

Паска «Аматорська»

У 0.5 л теплого молока розчинити 60 г дріжджів, додати трохи борошна та зробити опару. Хвилин через сорок влити 10 яєць, збитих з 600 г цукру, додати по 200 г розм'якшених вершкового масла та маргарину, 150 г родзинок, ванілін та замісити некруте тісто.

За годину-півтори, коли тісто добре підійде, ще раз вимісити його. І коли вона підійде повторно, можна випікати паски. Вироби, приготовані за таким рецептом, не черствіють та зберігають свій смак кілька днів.

Галина

Чи не дорого, але смачно

У 750 г теплого молока влити склянку кислого молока чи сироватки. Розчинити в рідині 100 г дріжджів, трохи борошна та зробити опару. Коли тісто підійде, додати чотири яйця, збитих з півкіло цукру, 200 г розм'якшеного маргарину, чотири столові ложки соняшникової олії, родзинки (200 г) та цукати (за бажанням).

Замісити тісто, а коли підійде, знову опустити«його і ще раз замісити. Після того як повторно підійде, паски можна випікати. Користуюсь цим рецептам багато років, виходить, не дорого, але смачно.



Людмила

Повітряні, ароматні

В одному літрі теплого молока розчинити 100 г дріжджів. Додати чотири яйця, три склянки цукру, півсклянки рослинної олії, 270 г жирного майонезу, дві пачки ванільного цукру, 200 родзинок, трохи цукатів, кориці та гвоздики (за бажанням). Всю цю суміш збити віночком щонайменше п'ять хвилин.

Через 30-40 хвилин всипати борошно (піде близько двох кг) вимісити тісто доти, доки не прилипатиме до рук. Через годину викласти в добре змащені олію форми і випікати за температури 180 градусів десь 60 70 хвилин.



Глазур на швидку руку

Три-чотири столові ложки згущеного молока змішати з двома ложками сухого молока та чайною ложкою лимонного соку. Цією сумішшю змастити остиглі паски. Вона швидко застигає, не розтікається і не обсипається.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ