Бахмутський борець буде отримувати стипендію від області | ZI.ua
Акция закончилась

Борцю з Бахмута призначили обласну стипендію - ДонОВА

5 травня 2023, 12:40 | Спорт | Бахмут 1899
Поділитися:
Борцю з Бахмута призначили обласну стипендію - ДонОВА

Вчора відбулося засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій в Донецькій області. За рішенням комісії борець з Бахмута Микита Гончаров, який входить до складу національної збірної, буде отримувати обласну стипендію. У той же час вирішили зупинити грошову підтримку двом спортсменкам Донеччини.

Про це повідомляють в прес-службі ДонОВА.

Бахмутський борець Микита Гончаров в кінці 2022 року був включений в резервний список претендентів на щомісячні виплати з бюджету Донецької області. Микита є представником міста Бахмут, входить до складу національної збірної команди України, в минулому році зайняв перше місце на міжнародному турнірі. У 2023-му він підтвердив свою майстерність, отримавши звання чемпіона України серед спортсменів до 23 років і завоювавши бронзову медаль на чемпіонаті Європи U23.

Стипендія, яку буде отримувати спортсмен, становить 4 прожиткових мінімуму або близько 10,3 тисяч гривень. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні комісії 4 травня.



Через невиконання плану щодо участі в змаганнях позбавили стипендії Катерину Зелених, майстри спорту України міжнародного класу з вільної боротьби і Ніку Шурду, майстра спорту України зі стрибків у воду.

Всього, як відзначають в ДонОВА, з початку цього року щомісячні виплати від 2 до 6 прожиткових мінімумів призначили 76 спортсменам з Донецької області і 30 тренерам за олімпійськими, неолімпійських видів спорту і видів спорту серед людей з інвалідністю.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі