Як вибрати троянди для букета | ZI.ua
Акция закончилась

Як вибрати троянди для букета

26 августа 2022, 20:35

Як вибрати троянди для букета

Коли вибираєш у подарунок квіти, в цьому дійстві закладено багато важливих моментів! Разом із квітами ми передаємо частинку свого серця, високі емоції, теплі слова та гарні побажання. Композиція повинна повністю відображати весь спектр почуттів.

Найбільш емоційна квітка - троянда. Скільки в її пелюстках пристрасті, кохання, обожнювання, романтики. Тому сьогодні ми поговоримо саме про королеву квітів - розу.

Щоб квітка «розповіла», наскільки вона свіжа, коли саме її зрізали, не потрібно мати якісь специфічні навички, достатньо уважно оглянути рослину. Своїми рекомендаціями діляться фахівці нашої служби доставки квітів у Луцьку https://roza.lutsk.ua/

Насамперед слід оглянути бутон. Він не тільки найкрасивіша і важлива частина квітки, а й основний показник, як давно рослина була зрізана.

Виконайте просто тест: коли троянда стоїть у воді, стисніть її в тому місці, де стебло з'єднується з пелюстками. Воно має бути твердим та пружним. Якщо місце з'єднання м'яке, то рослина вже стара. Одна тут є нюанс: якщо квітку тільки привезли та дістали з упаковки, основа може бути м'якою, тому що стебло ще не наситилося водою. Тоді не враховуйте цей показник.

Подивіться, чи є «сорочка» – так називають невеликі листочки, розташовані навколо бутона, темнішого або зеленуватого відтінків. Ці пелюстки зазвичай менші за інші, неакуратні, кучеряві. Флористи-початківці видаляють їх, щоб надати квітам товарного вигляду, але саме до цих пелюсток кріпляться інші. Це основа бутону, його каркас та фундамент. "Зняти сорочку" з троянди – значить, травмувати квітку, пелюстки після таких дій обсипаються швидше. Мікрозаломи на пелюстках поступово темнітимуть і розростатимуться. Така троянда швидко втратить гарний вигляд. Якщо є бажання, ви перед врученням букета самі зможете прибрати сухі пелюстки сорочки.

Чашолистки повинні бути спрямовані вгору, «обіймаючи» бутон, а також мати насичений зелений відтінок. У несвіжих троянд вони згинаються вниз, опускаючись вздовж стебла.

Якщо в бутоні є краплі води, існує ризик, що він почне швидко гнити. Тому не рекомендується зрошувати келих троянди з пульверизатора.

Щільно закритий бутон свідчить про те, що троянду зрізали незрілою. Вона не набралася сил та потрібної кількості поживних речовин. Бутон має бути розкритий на одну-дві третини, залежно від сорту.

Наш квітковий інтернет-магазин у Луцьку «Роза Волинь» доступний також іншою мовою.


Другие записи автора