IPhone 14 – флагманський смартфон за доступну ціну | ZI.ua
Акция закончилась

IPhone 14 – флагманський смартфон за доступну ціну

8 ноября 2022, 10:25

IPhone 14 – флагманський  смартфон за доступну ціну

Все надокучає з часом. Ще недавно ми очікували на вихід кожної новинки Apple, готуючись смакувати новий дизайн, модерновий стиль чи витонченість спадщину Стіва Джобса. Та не минуло й п'яти років, як магія Джобса перестала працювати, та й wow-ефект новизни кудись зник. Відтепер кожна наступна модель iPhone має просто гарний вигляд, зручну ергономічну форму та деякі покращені функції.

Отож і вересневому 14-ому дісталося не так багато нових фішок, як у флагманських моделях Pro чи ProMax. Головні зміни – це режим виявлення автомобільних аварій та SOS-зв'язок через супутник. І хоча кардинально у iPhone 14 порівняно з попередньою моделлю нічого не змінилося, навіть залишилася недоречна «гривка» замість «динамічного острова»,який віддали саме 14 Pro, та все ж деякі плюси у нього є.

Давайте розбиратися, які саме.

Переваги, перевірені часом

Базовий iPhone 14 задумувався як «просто Айфон». Це надійний та зрозумілий телефон, націлений на власників старих Айфонів та тих, хто купує їх уперше.

Найголовніші переваги пристрою iPhone 14, окрім різноманіття кольорів – синього, перлинного, чорного, пурпурового та червоного, творці цієї моделі зашили саме у камери. По-перше, це подвоєний модуль основних камер – по 12-мегапікселей ширококутного та надширококутного об’єктивів. Встановлена також система Sensor-shift задля оптичної стабілізації зображень у динамічних сценах та фронтальна камера, яка здатна знімати відео 4К з частотою до 60 кадрів за секунду.

Орієнтацію на нинішнє покоління візуалів дизайнери підтвердили і впровадженням програмної фішки – Photonic Engine, яка дозволяє підтримувати нічний режим та фотографічні стилі. Програмна опція action Mode здатна стабілізувати картинку при динамічній зйомці навіть з легким тремором рук. Використання нічного режиму з максимальною витримкою значно підвищило деталізацію фото та зменшило засвічування на кадрах від спалахів. Якість роликів від Apple так само одна з найкращих серед усіх смартфонів на ринку. 

Вдалим рішенням у цій моделі є також підтримка 5G і Bluetooth 5.3.

«Старе залізо» у новій обгортці

На відміну від Pro чи Max-моделей, Айфон 14 отримав «старого знайомого» - минулорічний 5-нанометровий процесор А 15 Bionic. Та не дивлячись на це, запасу його потужності вистачить власникам ще на кілька років. Так само і дисплей залишився на рівні Айфона 13 – якісна 6,1-дюймова OLED-матриця з роздільною здатністю 2532х1170 пікселей. Частота оновлень залишилася на рівні 60 Гц, з відсутнім постійно активним екраном (AoD) як в iPhone 14Pro.

Ємність акумулятора iPhone 14 зросла незначно – з 3240 до 3279 (міліАмпер-годину). В Apple пообіцяли за рахунок цього збільшення автономності смартфона – одну додаткову годину перегляду відео та 5 годин прослуховування музики. Власники зможуть перевірити це на практиці. Скоротився також час, потрібний на повну зарядку акумулятора, до 1 години та 31 хвилин, що на 15 хвилин менше, ніж у тому ж iPhone 13.

Нововведення у цій моделі торкнулись також капітуляції Apple перед дозволом на ремонтом своїх гаджетів та відповідно введення програми Self Service Repair. 

Відтепер досвідчені клієнті чи майстри абсолютно офіційно матимуть змогу самостійно виконувати ремонт свої пристроїв з використанням оригінальних комплектуючих та інструментів компанії.

Підсумовуючи маркетинг iPhone 14,можемо зробити висновок, що уся ця історія з виведенням на ринок цієї моделі – майстер-клас відApple, коли компанія вміє добре продавати те, що робить краще за інших: створює телефони, які подобаються людям і без яких вони не можуть повноцінно існувати. 


Другие записи автора