Сьогодні вівторок, 24 жовтня: Зведення Генштабу ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, вівторок, 24 жовтня

24 жовтня 2023, 07:45 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2271
Поділитися:
Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, вівторок, 24 жовтня
Фото из открытых источников

Противник продовжує ігнорувати закони і звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних і авіаційних ударів. Ворог обстрілює з реактивних систем залпового вогню не тільки військові, але і по цивільні об'єкти нашої держави.

За минулу добу сталося 55 бойових зіткнень. Всього ворог завдав чотири ракетних і 68 авіаційних ударів, зробив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населеним пунктам.

У результаті російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільного населення. Руйнування і пошкодження отримали житлові будинки і інша цивільна інфраструктура.

Крім того, сьогодні вночі, російські окупанти завдали черговий авіаційний удар по Україні, застосувавши шість ударних БПЛА типу «Shahed-136/131». Протиповітряної обороною вони все знищені.

Авіаційні удари отримали Синьковка, Петропавлівка Харківської області; Серебрянське лісництво Луганської області;  Кліщіївка, , Нью-Йорк, Авдіївка, Орловка, Олександрополь, Марьінка, Новоміхайловка, Урожайне, Старомайорське Донецької області.

А також - Новодаровка, Горіхів, Мала Токмачка, П'ятихатки Запорізької області; Зміївка, Ольгiвка, Львово, Тягінка, Іванівка, Микільське, Садове, Придніпровське Херсонської області.

Під артилерійським вогнем виявилися близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Північному і Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність в прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили п'ять атак ворога в районі Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили всі атаки ворога у Надії Луганській області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромова, Кліщіївка,, Андріївка Донецької області.

Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, наносять ворогові втрати в живій силі і техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону і завдають ворогові значні втрати.

Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького Донецької області, де Силами оборони відображено більше 10 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Побєди  Донецької області. Тут українські воїни відбили близько 15 атак окупантів.

На Шахтарському і Запорізькому напрямках наші захисники відбили все атаки ворога біля Новоміхайловкі Донецької області і на південний схід від Малої Токмачки Запорізької області.

У той же час Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мали частковий успіх на південь від Роботиного, наносять окупаційним військам втрати в живій силі і техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогненне ураження по тилах супротивника.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника і три – по зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділами ракетних військ уражено вісім артилерійських засобів, чотири райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки. А також - станція РЕЗ, понтонно-мостова переправа противника і в двох районах здійснено дистанційне мінування місцевості


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ