Частина окупантів на Донеччині носитиме спецодяг з логотипами "Роснефть" і "Елек | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генштабу: Сили оборони відбили атаки в районі 17 населених пунктів

13 січня 2023, 08:11 | Офіційно | Костянтинівка, Краматорськ 3066
Поділитися:
Зведення Генштабу: Сили оборони відбили атаки в районі 17 населених пунктів
фото: GettyImages

У четвер, 12 січня, армія рф завдала 5 ракетних ударів по мирних містах Костянтинівка, Краматорськ і Запоріжжя. Також окупанти здійснили 52 обстрілу з РСЗВ і 18 авіаударів, повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Про це повідомляє Генштабу ЗСУ.

Так, противник завдав 5 ракетних ударів по Костянтинівці, Краматорську та Запоріжжю. Також окупанти здійснили 52 обстріли з РСЗВ та 18 авіаударів.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відобразили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка та Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка, Сіль, Червона Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Предтечине, Курдюмівка, Водяне, Невельське.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Певні підрозділи збройних сил Білорусі та Росії продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляно райони населених пунктів Сеньківка та Карповичі Чернігівської області, Порохонь та Бачівськ Сумської області, а також Стрілка, Зелене, Тернова, Стариця, Огурцове, Гатище, Вовчанськ, Кавунівка та Рідкодуб.

На Куп'янському напрямку постраждали райони населених пунктів Дворічна, Західне, Сеньківка, Орлянка, Кислівка, Котлярівка, Колесниківка, Берестове, Богуславка, Іванівка Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Греківку, Макіївку, Невське, Червонопопівку та Діброву Луганської області.

На Бахмутському напрямку від вогню окупантів постраждали Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Червона Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляно Красногорівку, Авдіївку, Мар'їнку та Новомихайлівку.

На Новопавлівському напрямку вогневого впливу зазнали Вугледар, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районами населених пунктів Времівка та Вільне Поле, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Червоне, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка.

На Херсонському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Антонівка та Херсон.

Російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення тимчасово захопленої території Херсонської області, які відмовляються співпрацювати з окупаційною владою, здійснюють будинкові обходи. До того ж загарбників непокоїть проукраїнська позиція громадян регіону, яка становить для них загрозу.

В окремих населених пунктах Мелітопольського району Запорізької області противник проводить фільтраційні заходи. Під час перевірки особливу увагу приділяють окупанти телефонам, шукають підтвердження співпраці з Силами оборони України.

Стало відомо про замовлення цивільного спецодягу з логотипами "Роснефть" та "Електросталь" для особового складу одного з підрозділів загарбників, яке діє на Новопавлівському напрямку у Волноваському районі Донецької області. Очевидно, що з певною метою противник намагається приховати свою приналежність до окупаційних військ.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 16 ударів по районах зосередження противника, а також 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Наші захисники збили ворожий літак Су-25 і безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

Українські підрозділи ракетних військ та артилерії своєю чергою вразили 3 пункти управління, 12 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, ворожий зенітний ракетний комплекс С-300, 3 склади боєприпасів, а також 3 інші важливі об'єкти ворога.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі