У Покровському районі затримано чоловіка, його підозрюють у роботі на росіян | ZI.ua
Акция закончилась

Жителя Покровського району підозрюють у передачі росіянам даних про українських військових

20 травня 2024, 14:45 | Кримінал | Покровськ 2352
Поділитися:
Жителя Покровського району підозрюють у передачі росіянам даних про українських військових

Житель Покровського району підозрюється у передачі росіянам даних про локації ЗСУ.

У прокуратурі повідомили, що з січня по березень 2024 р. мешканець Покровського району поширював у месенджері відомості військового характеру, спілкуючись із представником окупаційних військ. 

Він повідомляв знайомому учаснику незаконних збройних формувань т.зв. "ЛНР" про місця розміщення особового складу та техніки ЗСУ в одному із селищ та в його околицях. Чоловік передавав свої спостереження у формі голосових повідомлень. 

За клопотанням прокурорів підозрюваного взяли під варту. 

В СБУ додали, що чоловік намагався допомогти рф із проривом оборони ЗСУ на Покровському напрямку, який наразі є однією із найгарячіших точок фронту.

"Зловмисник передавав окупантам геолокації вогневих позицій артилерії та укріпрайонів українських військ. Щоб виявити місця базування підрозділів ЗСУ, фігурант автостопом об’їжджав прифронтові селища, де приховано фіксував розташування потенційних цілей", — повідомляє СБУ.

Раніше повідомлялося, що у Покровському районі ліквідували цілу мережу інформаторів: затримано  шість місцевих мешканців, які наводили ракетні удари на місця зосередження ЗСУ.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ