Жителя Костянтинівки засудили до 15 років за наведення ударів по школі, садочку, | ZI.ua
Акция закончилась

Жителя Костянтинівки з розумовою відсталістю засудили до 15 років: Здавав позиції ЗСУ

10 червня 2024, 11:30 | Кримінал | Костянтинівка 4392
Поділитися:
Жителя Костянтинівки з розумовою відсталістю засудили до 15 років: Здавав позиції ЗСУ

Жителя Костянтинівки, якого було затримано рік тому за передачу російській розвідці інформації про ЗСУ, суд засудив до 15 років з конфіскацією майна. 

У суді доведено, що чоловік навів російські удари по одній зі шкіл Костянтинівки, дитячому садку, ліцею, підприємству та ще декільком локаціям. Про це повідомляється у єдиному реєстрі судових рішень.

У червні 2023 року СБУ викрила мешканця Костянтинівки, який працював на ФСБ. Він передавав за допомогою облікового запису "Zevs Secret" у мобільному додатку "Telegram" інформацію про розташування військових та техніки. У суді начальник одного із підрозділів СБУ підтвердив місцезнаходження військових на тих локаціях, які засуджений здавав ворогові. 

Засідання суду, на якому було ухвалено вирок, відбулося 3 червня 2024 року. Обвинувачений вину визнав. Повідомляється, що близькі чоловіка щодо його діяльності не знали. Винагороду за передачу даних засуджений не отримував.

Крім того, згідно з висновком судово-психіатричного експерта в період інкримінованого йому діяння виявляв і в даний час виявляє психічний розлад у формі легкої розумової відсталості. Однак, він міг усвідомлювати свої дії (бездіяльність) та керувати ними. 

Відбувати термін мешканця Костянтинівки відправили до Державної установи "Дніпровська установа виконання покарань (№4)". 




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ