У Туреччині стався потужний землетрус | ZI.ua
Акция закончилась

Землетрус магнітудою 7,8 балів: У Туреччині зростає число жертв

6 лютого 2023, 09:20 | Надзвичайні події 1830
Поділитися:
Землетрус магнітудою 7,8 балів: У Туреччині зростає число жертв

У понеділок в 4:17 за місцевим часом на півдні Туреччини і в Сірії стався сильний землетрус, який спричинив численні руйнування. Число жертв продовжує зростати.

Потужний землетрус та афтершоки привели до обвалення численних будівель в декількох провінціях. Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що постраждали 10 міст: Газіантеп, Кахраманмарас, Хатай, Османіє, Адіяман, Малатія, Шанліурфа, Адана, Діярбакир та Кіліс.

Епіцентр першого поштовху магнітудою 7,8 залягав на глибині 18 км приблизно в 33 кілометрах на північ від міста Газіантеп, в районі приблизно в 90 кілометрах від сирійського кордону. Через кілька хвилин стався другий поштовх.

Поштовхи відчували в столиці Анкарі та інших турецьких містах, а також по всьому регіону – на Кіпрі і Лівані.

Посольство України в Туреччині взаємодіє з турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих. Президент України Володимир Зеленський в твіттері висловив готовність надати необхідну допомогу турецькому народу.




Туреччина знаходиться в одній з найактивніших сейсмонебезпечних зон в світі. Після потужного землетрусу в районі Ізміта на північному заході Туреччини в 1999 році загинули понад 17 тисяч осіб.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі