У Маріуполі заливають бетоном Драмтеатр - прокуратура | ZI.ua
Акция закончилась

Заливає бетоном Драмтеатр у Маріуполі: судитимуть "гендиректора" заводу

25 червня 2024, 18:34 | Кримінал | Маріуполь 471
Поділитися:
Заливає бетоном Драмтеатр у Маріуполі: судитимуть "гендиректора" заводу

До суду направлено обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом колабораційної діяльності, повідомили у прокуратурі Донецької області. 

Йдеться про "гендиректора" заводу, який заливає бетоном Драмтеатр у Маріуполі, ліквідуючи докази військових злочинів росіян. 

"У 2022 році, після захоплення м. Маріуполь російськими військами, місцевий житель пішов на співпрацю з окупантами. Він скористався відсутністю керівника товариства з обмеженою відповідальністю, яке до початку повномасштабного вторгнення працювало у сфері виготовлення бетонних, цементних та гіпсових виробів. 

Домовившись із представниками окупаційної влади, чоловік «перереєстрував» підприємство за федеральним законодавством РФ і умовив частину працівників, що залишилися в окупованому місті, відновити господарську діяльність", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що обвинувачений під виглядом «реконструкції» умисно забетонував місця загибелі маріупольців, зокрема у Драматичному театрі. 

Крім того, він постачає одному з підрозділів міноборони Росії бетонні захисні споруди типу "зубів дракона". Також російська армія отримує від нього продукцію для спорядження мостів, що впливає на налагодження її військової логістики. 

"Громадянину, який перебуває у розшуку, максимально загрожує 5 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна", — додали у прокуратурі.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ