Хто може оформити соціальну допомогу замість пенсії | ZI.ua
Акция закончилась

Яку виплату мешканці Костянтинівки можуть оформити замість пенсії за нестачі страхового стажу

23 лютого 2024, 15:08 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 8682
Поділитися:
Яку виплату мешканці Костянтинівки можуть оформити замість пенсії за нестачі страхового стажу
Фото из открытых источников

Цього року на пенсію за віком 60 років виходять українці, які мають не менше 31 року страхового стажу. Але ті, хто не встиг накопичити стаж для виходу на пенсію, без виплат від держави не залишаться. Вони можуть оформити соціальну допомогу.

Розмір виплати становить різницю між прожитковим мінімумом для непрацездатних та середньомісячним сукупним доходом сім'ї.

Дохід розраховується на одну особу за попередні шість місяців. При цьому сума не може перевищувати 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб 3 028 грн.

Для оформлення допомоги слід звернутися до органів соціального захисту за місцем фактичного проживання чи реєстрації. При собі потрібно мати такі документи:
паспорт та ІПН,

довідка про страховий стаж (видається до ПФУ на запит),

право на доходи та майновий стан (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім'ї) за півроку перед місяцем звернення за допомогою,

заява.

Однак варто зазначити, що соціальна пенсія перераховується кожні шість місяців – знову враховується середньомісячний сукупний дохід сім'ї та можливі майнові зміни.

І якщо в сім'ї дружина не вистачає стажу для призначення пенсії, а чоловік пенсіонер отримує, наприклад, 6 000 грн, але на таку соціальну допомогу сім'ї розраховувати не доводиться.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ