Люди з інвалідністю мають низку пільг, згідно із законодавством | ZI.ua
Акция закончилась

Які пільги належать людям з інвалідністю у Костянтинівці

8 грудня 2023, 14:08 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Покровськ, Торецьк, Добропілля 2328
Поділитися:
Які пільги належать людям з інвалідністю у Костянтинівці
Фото из открытых источников

Пільги людям з інвалідністю внаслідок загального захворювання надаються згідно з ЗУ «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні». Їхній обсяг залежить від групи інвалідності.

Придбання ліків та засобів реабілітації

Люди з інвалідністю можуть придбати ліки безкоштовно або на пільгових умовах. Люди з інвалідністю 1, 2 та 3 груп при амбулаторному лікуванні можуть безкоштовно придбати ліки за рецептом лікаря.

Однак, це якщо їхня пенсія чи соцдопомога, призначена замість пенсії, не перевищує мінімального розміру пенсії, зараз він становить 2 093 грн.

люди з інвалідністю 1 та 2-ї груп можуть при амбулаторному лікуванні придбати лікарські засоби за рецептом лікаря з 50% знижкою.

люди з інвалідністю 1, 2 та 3 груп мають право на безкоштовне або на пільгових умовах забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

Курортне лікування

Люди з інвалідністю мають право на безкоштовне забезпечення санаторно-курортними путівками за наявності медичних показань.

Транспорт

Люди з інвалідністю мають 50% знижку на вартість проїзду на внутрішніх лініях повітряного, залізничного, річкового та автомобільного транспорту в період з 1 жовтня по 15 травня.

Крім цього, люди з інвалідністю 1 та 2-ї груп можуть безкоштовно користуватися міським пасажирським транспортом (крім таксі).

У багатьох містах України ходять муніципальні автобуси, тролейбуси та трамваї, де всі пільговики не платять за проїзд. У Костянтинівці міського муніципального транспорту немає, пасажирів возять приватні перевізники.

І хоча люди з інвалідністю мають право їздити до них безкоштовно, переважна більшість платить 5 грн за проїзд. Це роблять i інші пільговики з метою збереження міського автобусного руху.

Комунальні послуги

Що ж до пільгової оплати комунальних послуг, то в законі такої можливості не передбачено. Тому єдиний варіант — звертатись за субсидією.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ