Мешканці постраждалого будинку підтримують одне одного | ZI.ua
Акция закончилась

Як живуть сьогодні мешканці постраждалого будинку у Костянтинівці

5 липня 2024, 11:47 | Надзвичайні події | Костянтинівка 4281
Поділитися:
Як живуть сьогодні мешканці постраждалого будинку у Костянтинівці
Фото - автора

Багатоповерхівка на вул. Iнтернацiональнiй під ворожий обстріл потрапляла кілька разів. У будинку вибито більшу частину вікон, пошкоджено і зруйновано багато балконів, деякі квартири повністю стали непридатними.

Більшість мешканців виїхала у безпечніші місця, у кожному під'їзді залишилося по чотири-шість сімей. Здебільшого це люди старшого віку.

Щоразу після обстрілу їм видають необхідні будматеріали, щоб закрити вікна та балкони. Грошову компенсацію наразі не виплачують. Співробітники ЖЕО № 1 постійно закривають плівкою вікна у під'їздах.



Мешканці, що залишилися, виїжджати сьогодні не збираються, хоча не приховують, що кожного разу при обстрілах буває дуже страшно.

«Я не говоритиму, що мені нікуди і нема за що їхати, - сказала Надія (ім'я змінено). - Знаю, що є безкоштовна евакуація і нам, пенсіонерам навіть надають безкоштовне житло.

Але дуже не хочеться на старості років жити в гуртожитку, де на 20 чоловік один душ і туалет. До того ж, я можу взяти із собою документи, кілька літніх речей, спідню білизну, халат та капці. А що я одягатиму восени, взимку?

І ніхто не може гарантувати збереження моєї квартири, а ставати бомжем у 70 років бажання немає. Отже, поки є світло, газ і вода, залишимося вдома і підтримуватимемо із сусідами один одного»

До думки Надії приєдналися й інші мешканці цього багатостраждального будинку, які не відмовилися поспілкуватися з журналістом ZI.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ