Рекомендації опублікувало МОЗ України.
У холодильнику повинна бути температура + 4 ° З або нижче, в морозильній камері – не вище -4 ° С.
Заморозьте контейнери з водою, щоб зберегти температуру вашої їжі при температурі 4 ° З або нижче, якщо вам доведеться отримувати продукти з холодильника. По можливості придбайте сухий лід.
Якщо електроенергію вже відключили, тримайте дверцята холодильника і морозильної камери закритими, адже в такому випадку продукти залишаються безпечними до 4 годин в холодильнику, 48 годин в повній морозилці, 24 годин в напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, помістіть лід до продуктів в холодильну камеру.
Ніколи не пробуйте їжу за смаком, щоб перевірити її безпеку. Якщо сумніваєтеся, краще викиньте її. Викидайте будь-яку їжу з незвичайним запахом, кольором або текстурою.
Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозильнику або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4 ° З або нижче.
Також спробуйте заздалегідь підготуватися і зробити запас харчових продуктів, які не потребують особливих умов зберігання ( хліб, печиво, баранки, консерви і т.п. ). При цьому віддавайте перевагу харчовим продуктам з мінімальною кількістю солі ( рекомендується не більше 0,3 г солі на 100 г продукту ) і цукру ( не більше 10 г на 100 г продукту ).
Намагайтеся готувати страви в невеликій кількості, щоб не зберігати їх довго.
Купуючи харчові продукти, віддавайте перевагу тим, що менше втрачають якість без холодильника.
Крім того, продукти харчування можна зберігати в термосумці, в погребі або підвалі і на балконі, якщо за вікном мінусова температура.
У холодильнику повинна бути температура + 4 ° З або нижче, в морозильній камері – не вище -4 ° С.
Заморозьте контейнери з водою, щоб зберегти температуру вашої їжі при температурі 4 ° З або нижче, якщо вам доведеться отримувати продукти з холодильника. По можливості придбайте сухий лід.
Якщо електроенергію вже відключили, тримайте дверцята холодильника і морозильної камери закритими, адже в такому випадку продукти залишаються безпечними до 4 годин в холодильнику, 48 годин в повній морозилці, 24 годин в напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, помістіть лід до продуктів в холодильну камеру.
Ніколи не пробуйте їжу за смаком, щоб перевірити її безпеку. Якщо сумніваєтеся, краще викиньте її. Викидайте будь-яку їжу з незвичайним запахом, кольором або текстурою.
Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозильнику або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4 ° З або нижче.
Також спробуйте заздалегідь підготуватися і зробити запас харчових продуктів, які не потребують особливих умов зберігання ( хліб, печиво, баранки, консерви і т.п. ). При цьому віддавайте перевагу харчовим продуктам з мінімальною кількістю солі ( рекомендується не більше 0,3 г солі на 100 г продукту ) і цукру ( не більше 10 г на 100 г продукту ).
Намагайтеся готувати страви в невеликій кількості, щоб не зберігати їх довго.
Купуючи харчові продукти, віддавайте перевагу тим, що менше втрачають якість без холодильника.
Крім того, продукти харчування можна зберігати в термосумці, в погребі або підвалі і на балконі, якщо за вікном мінусова температура.