У Кабміні підказали, як збільшити розмір своєї майбутньої пенсії. | ZI.ua
Акция закончилась

Як мешканці Костянтинівки можуть збільшити розмір майбутньої пенсії

16 травня 2024, 14:08 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2091
Поділитися:
Як мешканці Костянтинівки можуть збільшити розмір майбутньої пенсії
Фото из открытых источников

Вже наступного року для виходу на пенсію за віком українцям знадобиться щонайменше 32 роки страхового стажу. У 2026 році – 33 роки і так далі до 2028 року, коли потрібно буде мати 35 років стажу.

Його нестача – - одна з головних проблем, що виникають перед майбутніми пенсіонерами. До того ж багато хто отримує низькі виплати, оскільки сплачували страхові внески з мінімальної заробітної плати. У Кабміні підказали, як збільшити розмір своєї майбутньої пенсії.

Це можна зробити навіть не виходячи із дому. Йдеться про добровільну сплату ЄСВ – єдиного страхового внеску. Його зазвичай сплачує роботодавець, але й самі українці можуть проводити платежі, тим самим збільшуючи розмір податків. У такому разі у майбутньому можна розраховувати на високий розмір пенсії.

Три категорії громадян, яким доступна послуга:

українці передпенсійного віку, яким не вистачає стажу для здобуття пенсій;

працевлаштовані за кордоном люди, які планують одержувати пенсію в Україні;

українці з низьким рівнем офіційного доходу бажають збільшити розмір своїх виплат.

Таким громадянам слід укласти договір із Пенсійним фондом про добровільну участь у системі пенсійного страхування. 

На сайті ПФУ можна оформити його в кілька кліків та особисто визначити розмір та періодичність сплати ЄСВ до державного бюджету.

Українцям, офіційно непрацевлаштованим, слід платити щонайменше мінімальний ЄСВ. З 1 квітня цього року він складає 1760 грн, тобто 22% мінімальної заробітної плати.

Внески зараховуються за місяць, коли вони надійшли на рахунок ПФУ.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ